Verhalentafel in Bloemwijk

De buurtvereniging Bloemwijk is begonnen met een ‘verhalentafel’. De bewoners gaan elkaar verhalen en anekdotes opdissen die over het leven in deze 100-jarige Alkmaarse wijk gaan.
Het project is geïnitieerd door Sylvia Pijnacker die eerder in de Alkmaarse Spoorbuurt een verhalentafel opzette. ,,Dat was een groot succes. Er bleek grote behoefte te bestaan om elkaar verhalen over de buurt te vertellen”, zegt ze.
Pijnacker vermoedt dat de belangstelling in Bloemwijk eveneens vrij groot zal zijn. Niet alleen omdat de wijk een eeuw bestaat maar ook omdat de buurt over anderhalf jaar een grote verandering zal ondergaan, of het nu gaan om grote renovatie of dat de wijk grotendeels zal worden gesloopt om plaats te maken voor nieuwbouw. Het is de vraag hoeveel mensen die nu in de wijk wonen en die tijdelijk moeten verhuizen, zullen terugkeren.
Voor die tijd moeten de verhalen over de oude Bloemwijk zijn verteld én vastgelegd. Want het is de bedoeling dat de verhalen worden opgeschreven en in boekvorm worden gepubliceerd, aldus Sylvia Pijnacker.
Het project omvat vooralsnog vijf wekelijkse bijeenkomsten in het buurthuis aan de Eikelenbergstraat. De eerste is op vrijdag 25 mei van 13.45 tot 15.15 uur. Deelname kost 2,50 euro (koffie en thee incluis). Aanmelden op kevin@linkprojecten.nl of op 06 54955672.

15 en 22 juni zijn er nog bijeenkomsten om bij te wonen!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *